Bel: 085 - 800 9090

Forensische IT is zowel repressief als preventief van aard

Forensische IT 

Forensische IT, wat houdt dat precies in?

Forensische IT wordt ingezet bij arbeidsrechtelijke of strafrechtelijke kwesties

Forensisch IT onderzoek wordt ingezet bij zowel arbeidrechtelijke, als strafrechtelijke kwesties. Forensische IT onderzoek, ook wel Forensic IT, Forensisch IT, Forensic Survey of IT Forensics genoemd, is een innovatieve vorm van bedrijfsrecherche onderzoek in de strijd tegen de snelst stijgende vorm van criminaliteit waar met name ondernemingen in toenemende mate de dupe van zijn. Politiecijfers wijzen uit dat 40% van de Nederlandse ondernemers te maken hebben met cybercrime. Wij durven te stellen dat het werkelijke percentage vele malen hoger ligt, maar dat cybercrime niet wordt onderkend of herkend. Digitale spionage met ‘spyware’ vormt, naast computervirussen, de grootste bedreiging voor het bedrijfsleven. Strafbaar handelen kan namelijk vrij simpel door interne medewerkers of door externe medwerkers worden verricht. 

Forensische IT onderzoekt digitale sporen uit het verleden en herkent digitale sporen in de toekomst

Medewerkers of ex-medewerkers kunnen uw netwerk saboteren, bedrijfsinformatie lekken of andere schadelijke acties verrichten. Forensische IT of Forensic IT helpt sporen uit het verleden naar boven te krijgen of zorgt ervoor dat sporen die in de toekomst zullen worden achtergelaten worden herkend, vastgelegd en geanalyseerd. Daarna kan veelal een pleger worden geventileerd en tot confrontatie worden overgegaan. Vervolgens kunt u arbeidsrechtelijke en/of strafrechtelijke maatregelen nemen. Wij kunnen u daarin begeleiden of ontzorgen. 

Advies & Offerte

Wat kan ik zelf doen om cybercrime te voorkomen?

Digitale veiligheid is nooit voor de volle 100% te garanderen

Algehele digitale veiligheid binnen een onderneming is nooit voor de volle 100% te garanderen. Wel kunt u zoveel mogelijk hindernissen opwerpen. Denk daarbij aan de volgende tips:

  • beveilig uw computer, server of netwerk goed, download noodzakelijke updates, maar pas op voor malware;
  • installeer een virusscanner, firewall, anti-spyware en advertentieblockers, ook advertenties kunnen virussen bevatten; 
  • gebruik een wachtwoord van zeker acht tekens, met hoofdletters, kleine letters, cijfers en een symbool (zie video);
  • klik niet op onverwachte of vage links en geef in ieder geval nooit uw persoonlijke inlog- of pincode af;
  • maak frequent een back-up van uw relevante documenten. 

Beveilig uw computer met een sterk wachtwoord

Wat kost Forensische IT - Forensic IT onderzoek?

Dörr Bedrijfsrecherche hanteert heldere tarieven

Dörr Bedrijfsrecherche hanteert heldere tarieven voor Forensisch IT onderzoek die sinds 2001 niet gewijzigd zijn. Onze honoraria zijn duidelijk en transparant. In overleg met de cliënt hanteert Dörr Bedrijfsrecherche het gangbare uurtarief per digitaal forensisch onderzoeker, met een minimum van vijf te declareren uren per digitaal forensisch onderzoeker per sessie, of wij hanteren een projecthonorarium dat vooraf met u wordt bepaald en waarvan niet wordt afgeweken.

In gevallen hanteren wij een projecthonorarium, bijvoorbeeld als de pleger al bekend is

Een projecthonorarium kan bijvoorbeeld worden toegepast als al vaststaat wie de pleger is van het feit, maar u wenst dat met bewijs onderbouwd te hebben. U betaalt in dat geval een vooraf overeengekomen, geheel vaststaand tarief. Zo weet u hoeveel u moet investeren in de oplossing annex bewijsvoering. U kunt deze investering in gevallen terugvorderen op de frauderende medewerker. 

 Advies & Offerte

De meerwaarde van Dörr Bedrijfsrecherche

De digitaal forensisch onderzoekers van Dörr Bedrijfsrercherche: hun achtergrond en expertise

De ervaren en gediplomeerde forensisch onderzoekers die voor en met Dörr Bedrijfsrecherche werken beschikken niet alleen over de vereiste diploma's, maar ze beschikken tevens over een geldig legitimatiebewijs. Deze onderzoekers hebben bovendien een grondige integriteit-screening doorlopen. De expert onderzoekers van Dörr Bedrijfsrecherche hebben een specialistische opleiding en achtergrond. Zij breiden deze vakkennis uit door het volgen van (post-) opleidingen. Dit gegeven vormt tevens onze onderscheidende kwaliteitsgarantie.

De werkwijze en kernwaarden van Dörr Bedrijfsrecherche

Om redenen van tactische en professionele aard streeft Dörr Bedrijfsrecherche naar een zo breed mogelijke inzet van forensisch onderzoekers. Om die reden werkt Dörr Bedrijfsrecherche nauw samen met bedrijfsrecherche onderzoekers, privé detectives, bedrijfsrechercheurs en recherchebureaus uit diverse (forensische) onderzoeksgebieden, nationaal en internationaal. Geheimhouding en discretie vormen de kernwaarden van de medewerkers van Dörr Bedrijfsrecherche. Dörr Bedrijfsrecherche is tevens aangesloten bij de Branchevereniging voor Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB).

Waar verrichten wij Forensisch IT onderzoek?

Forensisch IT onderzoek vindt plaats in heel Nederland

Forensisch IT onderzoek door de expert digitaal forensisch onderzoekers van Dörr Bedrijfsrecherche vindt plaats door heel Nederland. Van provincie tot provincie. Van stad tot stad. Regio's waar Forensische IT - Forensic IT onderzoek vaak voorkomt, simpelweg omdat daar meer economische activiteit plaatsvindt, zijn: Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, Breda, Arnhem, Eindhoven, Maastricht, Venlo, Lelystad en Almere. Daarnaast vindt forensisch digitaal onderzoek plaats in Schiedam, Delft, Leiden, Dordrecht, Gouda, Vlaardingen, Amersfoort, Deventer, Apeldoorn en op Luchthaven Schiphol c.q. de Haarlemmermeer. Tevens zijn bedrijven in de havens van Rotterdam, de Botlek en op de Maasvlakte vaak aan Forensische IT onderzoek onderhevig. In specifieke gevallen verrichten wij ook Forensic IT onderzoek in België, Italië en Duitsland.

Meer weten over Forensische IT of Forensic IT?

Forensische IT of Forensic IT onderzoek gewenst?

Neem eens geheel vrijblijvend en contact met ons op en laat u kosteloos adviseren. 

Contact opnemen

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Meer informatie

Over Dörr BedrijfsrechercheAdvies & Offerte

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2021   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling