Bel: 085 - 800 9090

Is hij echt ziek of is hij aan het klussen?

Ziekteverzuim onderzoek

Heeft een medewerker zich onterecht ziek gemeld?

Wij hebben het bij herhaling meegemaakt dat ziekgemelde medewerkers met een rughernia met zware gewichten aan het trainen waren. Andere medewerkers verbouwden hun eigen woning of de woning van een ander. In andere onderzoeken was sprake van ziekgemelde medewerkers die fysiek zware werkzaamheden uitvoerden voor zichzelf of bij een concurrent van de opdrachtgever. Heeft iemand zich met mentale of burn-out problemen ziek gemeld en zegt hij alleen maar op de bank te zitten en helemaal niets meer te kunnen? In die gevallen zien we dat ook dat opgegeven ziektebeeld in de praktijk erg meevalt. Er wordt bij derden bijgeklust, er worden daken of boten gerepareerd of er worden eigen huizen gebouwd. 

Ruim 20 jaar ervaring - Honderden zaken opgelost

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het onderzoeken van frauduleus ziekteverzuim. In die periode hebben we honderden gevallen van frauduleus ziekteverzuim onderzocht en opgelost. Wij observeren uw medewerker over een periode van vier tot zes-acht reguliere werkdagen. Als onomstotelijk sprake is van vier strijdige activiteiten of vier strijdige werkzaamheden op vier afzonderlijke dagen, spreken we van 'een frauduleus patroon'. Dat frauduleuze patroon vormt de basis voor ontslag. De mogelijke uitloop naar zes-acht dagen onderzoek is aan de orde als blijkt dat een medewerker niet iedere dag strijdige activiteiten ontplooit. Die dag of dagen dienen we dan 'bewijstechnisch in te halen'. Zes tot acht dagen onderzoek komt daarnaast ook voor als een opdrachtgever (nog) meer bewijs wil hebben. Dat gaat in overleg en dat is dan ook per casus verschillend.

Verhaal de kosten op de frauderende medewerker

Na iedere onderzoeksessie vindt een evaluatie plaats waarbij we de actuele stand van zaken met de opdrachtgever bespreken. Zo blijft u dagelijks op de hoogte van de voortgang en wordt het tactische en juridische vervolg besproken. Wist u dat na afloop van het onderzoek de onderzoekskosten op de ten onrechte ziekgemelde medewerker te verhalen zijn? Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Vraag naar de mogelijkheden om door ons onderzoek te laten verrichten. Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat rechtsbijstandsverzekeraars budget ter beschikking stellen om onderzoek naar een frauderende medewerker te laten verrichten.

Onze onderscheidende kwaliteitsgarantie

Recherchebureau Dörr Bedrijfsrecherche B.V. verricht sinds 2001 onderzoeken ten behoeve van het bedrijfsleven en de advocatuur. Wij zijn erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en goedgekeurd door de Politie. Dit betekent dat onze rapportage de status van 'objectieve getuigenverklaring' heeft, zoals verlangd door de Rechtbank. Wij staan landelijk bekend als de specialist op het gebied van observeren en achtervolgen. Om die reden worden we ook door collega recherchebureaus ingeschakeld. Tevens zijn wij al jaren lid van de Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB). Al deze feiten tezamen vormen onze onderscheidende kwaliteitsgarantie.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2021   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling