Bel: 085 - 800 9090

Hij meldde zich ziek met een hernia

Ziekteverzuim onderzoek

Heeft een medewerker zich onterecht ziek gemeld?

Ziekteverzuim onderzoek komt steeds vaker voor. Wij hebben het bij herhaling meegemaakt dat medewerkers tijdens ziekteverzuim met een rughernia met zware gewichten aan het trainen waren. Andere medewerkers verbouwden tijdens ziekteverzuim hun eigen woning of de woning van een ander. In andere onderzoeken was sprake van ziekgemelde medewerkers die fysiek zware werkzaamheden uitvoerden voor zichzelf of bij een concurrent van de opdrachtgever. Heeft iemand zich met mentale of burn-out problemen ziek gemeld? Zegt hij alleen maar op de bank te zitten en helemaal niets meer te kunnen? In tegenstelling tot wat veel werkgevers denken is het dan vrij makkkelijk om aan te tonen dat iemend geen burn-out heeft. Ook in die gevallen zien we dat het opgegeven ziektebeeld in de praktijk erg meevalt. Ziekteverzuim onderzoek wijst uit dat een ziekgemelde medewerker bijklust, daken of boten repareert of zelfs een eigen huis bouwt. 

Ruim 20 jaar ervaring - Honderden zaken opgelost

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in onderzoek naar frauduleus ziekteverzuim. In die periode hebben we honderden zaken van frauduleus ziekteverzuim onderzocht en opgelost. Wij observeren uw medewerker over een periode van vier tot zes-acht reguliere werkdagen. Als onomstotelijk sprake is van vier strijdige activiteiten of vier strijdige werkzaamheden op vier afzonderlijke dagen, spreken we van 'een frauduleus patroon'. Dat frauduleuze patroon vormt de basis voor ontslag. De mogelijke uitloop naar zes-acht dagen onderzoek is aan de orde als blijkt dat een medewerker niet iedere dag strijdige activiteiten ontplooit. Die dag of dagen dienen we dan 'bewijstechnisch in te halen'. Zes tot acht dagen onderzoek komt daarnaast ook voor als een opdrachtgever (nog) meer bewijs wil hebben. Dat gaat in overleg en dat is dan ook per casus verschillend.

Onze onderscheidende kwaliteitsgarantie

Recherchebureau Dörr Bedrijfsrecherche B.V. verricht sinds 2001 ziekteverzuim onderzoek ten behoeve van het bedrijfsleven en de advocatuur. Wij zijn erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en goedgekeurd door de Politie. Dit betekent dat onze rapportage de status van 'objectieve getuigenverklaring' heeft, zoals verlangd door de Rechtbank. Wij staan landelijk bekend als dé specialist op het gebied van observeren en achtervolgen. Om die reden worden we ook door collega recherchebureaus ingeschakeld. Tevens zijn wij al jaren lid van de Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB). Al deze feiten tezamen vormen onze onderscheidende kwaliteitsgarantie.

Verhaal de kosten op de frauderende medewerker

Na iedere onderzoeksessie vindt een evaluatie plaats waarbij we de actuele stand van zaken met de opdrachtgever bespreken. Zo blijft u dagelijks op de hoogte van de voortgang en wordt het tactische en juridische vervolg besproken. Wist u dat na afloop van het onderzoek de onderzoekskosten op de ten onrechte ziekgemelde medewerker te verhalen zijn? Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Vraag naar de mogelijkheden om door ons onderzoek te laten verrichten. Het komt de laatste jaren steeds vaker voor dat rechtsbijstandsverzekeraars budget ter beschikking stellen om onderzoek naar een frauderende medewerker te laten verrichten.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2022   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling