Bel: 085 - 800 9090

Twijfels bij uw zieke medewerker?

Ziekteverzuim onderzoek

Ziekteverzuim onderzoek

Ziekteverzuim onderzoek instellen bij vermoedens van onterecht ziekteverzuim? Dit is wat je van ons kunt verwachten:

-  hoogwaardig onderzoek;
-  resultaat dat veelal tot ontslag leidt;
-  een rapport dat geldig is in de Rechtbank;
-  vaste tarieven, nooit nacalculatie.

Onze werkwijze

Ervaren en getrainde onderzoekers observeren en volgen de ziekgemelde medewerker over een representatieve periode van acht dagen en leggen zijn strijdige activiteiten op video in de hoogst mogelijke kwaliteit vast. Als wij in het ziekteverzuim onderzoek op vier afzonderlijke dagen strijdige activiteiten vaststellen, is sprake van een patroon van frauduleus ziekteverzuim. Een patroon van frauduleus ziekteverzuim vormt de grond voor ontslag. Soms echter, is er op enkele dagen geen enkele beweging van de medewerker. Die dagen moeten we dan bewijstechnisch inhalen. Verricht de werknemer tijdens ons onderzoek naar frauduleus ziekteverzuim op alle acht dagen strijdige werkzaamheden? Prima, dat is alleen maar beter voor de zwaarte van het bewijs.

Honderden zaken opgelost

Wij hebben ruim 23 jaar ervaring in gespecialiseerd onderzoek naar frauduleus ziekteverzuim. In die periode hebben wij voor werkgevers uit het MKB vele honderden onderzoeken naar frauduleus ziekteverzuim verricht en opgelost. Wij hebben het meegemaakt dat medewerkers die zich ziek hadden gemeld met een rughernia een eigen huis bouwden of bij een ander stevig aan het klussen waren. We zagen een zieke werknemer zelfs bij een concurrent van de klant werken of ze werkten voor een eigen onderneming. Werknemers die verklaarden een 'burn out' te hebben, speelden op hoog niveau rugby of werkten in een hectische omgeving, zoals in een drukke nachtbar, hotel of vakantiepark.

Onderscheidend

Wij zijn erkend zijn door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. De waarnemingen van de onderzoekers hebben daardoor de status van objectieve getuigenverklaring voor de Rechtbank. Na afloop van het ziekteverzuim onderzoek kunnen wij de medewerker confronteren met het door ons verzamelde bewijs. Dit gesprek met de medewerker wordt door de Rechtbank gezien als 'zorgvuldig wekgeverschap'. Het gesprek vindt plaats op basis van 'hoor en wederhoor' en leidt vaak tot een bekentenis van de medewerker, waardoor een gang naar de Rechtbank kan worden voorkomen. Let op: een confronterend gesprek met een medewerker is zorgvuldig, maar niet verplicht en bovendien niet altijd tactisch. Een confronterend gesprek vindt dan ook uitsluitend in overleg met de opdrachtgever en/of advocaat plaats.

Vaste tarieven

Bij een ziekteverzuim onderzoek hanteren wij vaste tarieven. Van nacalculatie zal nooit sprake zijn. Je betaalt aleen het vooraf afgesproken tarief. Dit is in ieder geval jouw voordeel:

-  wij rekenen geen reisuren;
-  wij rekenen geen kilometerkosten;
-  wij rekenen geen kosten voor communicatie;
-  wij rekenen geen kosten voor de rapportage.

De kosten van een door ons uitgevoerd onderzoek naar frauduleus ziekteverzuim zijn in gevallen, in het geheel of gedeeltelijk, op de medewerker te verhalen. Daar is jurisprudentie over. Vraag ons kosteloos naar de mogelijkheden hoe je dat kunt doen.

Interesse?

Interesse in een ziekteverzuim onderzoek? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Bellen werkt het prettigst, aangezien je de kwestie dan kosteloos en geheel vrijblijvend kunt uitleggen. Wij kunnen jou op het gelijke moment een plan van aanpak en een offerte op maat aanbieden. 

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2024   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling