Bel: 085 - 800 9090

Is sprake van onderverhuur?

Woonfraude onderzoek

Wat is de definitie van woonfraude?

Woonfraude wordt gedefinieerd als 'alle vormen van onrechtmatige bewoning, onrechtmatige doorverhuur en onrechtmatig gebruik van de woning'. Woonfraude is een niet te onderschatten probleem. Woonfraude heeft niet alleen een negatieve invloed op de leefbaarheid in de wijk. We weten uit eigen ervaring dat illegale onderhuur vaak gepaard gaat met lawaaioverlast, overaanbod van huisvuil en burenruzies. Buurtbewoners weten vaak heel goed dat er sprake is woonfraude. Het is zaak de signalen serieus te nemen en deze aan te pakken. Met name in grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht komt woonfraude veel voor.

Ruim 20 jaar ervaring - Tientallen zaken opgelost

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het onderzoeken van woonfraude. In die periode hebben we tientallen gevallen van woonfraude onderzocht en opgelost. Als onomstotelijk sprake is van woonfraude, kunt u tot ontbinding van de huurovereenkomst overgaan. Na iedere onderzoeksessie vindt een evaluatie plaats waarbij we de actuele stand van zaken met de opdrachtgever bespreken. Zo blijft u dagelijks op de hoogte van de voortgang en wordt het tactische en juridische vervolg besproken. Wist u dat na afloop van het onderzoek de door u gemaakte onderzoekskosten op de huurder te verhalen zijn? 

Waaruit bestaat een onderzoek naar woonfraude?

In een onderzoek zoals door ons ingesteld, stellen wij in de regel over een periode van vier afzonderlijke aangesloten periodes van drie dagen (totaal 12 dagen), middels steekproefsgewijze sessies in de ochtenden, middagen en avonden en weekenden, de bewegingen rond de woning van betrokkene vast. Dit verspreid over een periode van zes-acht weken. Deze periode is noodzakelijk om een ‘patroon van (illegale) onderverhuur, prostitutie of enig ander illegaal gebruik van de woning’ te kunnen vaststellen, zoals verlangd door de bevoegde instanties, waaronder de Rechtbank. Aanvullend kan, maar uitsluitend in overleg met de opdrachtgever, completerend buurtonderzoek plaatsvinden. Wilt u meer weten over onderzoek naar woonfraude? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2022   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling