Bel: 085 - 800 9090

Is sprake van onderverhuur?

Woonfraude onderzoek

De definitie van woonfraude

Woonfraude wordt gedefinieerd als 'alle vormen van onrechtmatige bewoning, onrechtmatige doorverhuur en onrechtmatig gebruik van de woning'. Woonfraude heeft niet alleen een negatieve invloed op de leefbaarheid in de wijk. We weten uit eigen ervaring dat illegale onderhuur vaak gepaard gaat met lawaaioverlast, overaanbod van huisvuil en burenruzies. 

Ruim 22 jaar ervaring

Wij hebben ruim 22 jaar ervaring in woonfraude onderzoek. In die periode hebben we tientallen gevallen van woonfraude onderzocht en opgelost. Als onomstotelijk sprake is van woonfraude, kunt u tot ontbinding van de huurovereenkomst overgaan. De door u gemaakte onderzoekskosten zijn op de huurder te verhalen. 

Hoe onderzoeken wij woonfraude?

In een onderzoek zoals door ons ingesteld, stellen wij in de regel over een periode van vier afzonderlijke aangesloten periodes van drie dagen (totaal 12 dagen), met langdurige sessies in de ochtenden, middagen en avonden en weekenden, de bewegingen rond de woning van betrokkene vast. De huurder is schadeplichtig als blijkt dat hij onrechtmatig handelt. Na ons onderzoek kunt u veelal tot ontruiming overgaan.

Observaties en buurtonderzoek

Aanvullend kan, maar uitsluitend in overleg met de opdrachtgever, completerend buurt onderzoek plaatsvinden. In Amsterdam, Rotterdam en Utrecht komt woonfraude veel voor. Wilt u meer weten over onderzoek naar woonfraude? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2024   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling