Bel: 085 - 800 9090

Is het concurrentiebeding geschonden?

Concurrentiebeding onderzoek

Ruim 20 jaar ervaring - Tientallen zaken opgelost

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het onderzoeken van het schenden van een (non-) concurrentiebeding. Wij hebben tientallen zaken naar het overtreden van een concurrentiebeding en/of relatiebeding onderzocht en opgelost. Onze ervaring heeft ons geleerd dat als onomstotelijk sprake is van vier tot zes schendingen op afzonderlijke dagen, sprake is van een onomstotelijke schending van een (non) concurrentiebeding. De mogelijke periode van acht tot tien dagen onderzoek is aan de orde als blijkt dat een medewerker niet iedere dag concurrerende activiteiten ontplooit. Die dag of dagen dienen we dan 'bewijstechnisch in te halen'. Acht tot tien dagen onderzoek komt daarnaast ook voor als een opdrachtgever (nog) meer bewijs wil hebben. Dat gaat in overleg en dat is dan ook per casus verschillend. 

Op welke wijze verzamelen wij bewijs? 

Concurrentiebeding onderzoek of relatiebeding onderzoek bestaat in in ieder geval uit het observeren en achtervolgen van een huidige medewerker, een ex-medewerker of een (voormalig) compagnon. De ervaring van meer dan 20 jaar specialistisch onderzoek heeft ons geleerd dat wij een betrokkene gemiddeld over een periode van acht tot tien dagen observeren en achtervolgen. In die periode leggen we zijn strijdige bewegingen vast, aangevuld met videobewijs. Om redenen van tactische, professionele en bewijstechnische aard onderzoeken wij met twee onderzoekers in twee afzonderlijke voertuigen. Na iedere onderzoeksessie vindt een evaluatie plaats waarbij we de actuele stand van zaken bespreken. Optioneel laten we (aanvullend) testoffertes opmaken of verrichten wij testaankopen. In gevallen verrichten wij ook aanvullend forensisch IT-onderzoek op een computer, laptop of mobiele telefoon.

€ 112.500,- boete voor ex-werknemer

Het komt meer dan regelmatig voor dat medewerkers of ex-medewerkers en zelfs ook compagnons of ex-compagnons, strijdig met een mede door hen ondertekend concurrentiebeding of relatiebeding, het voortbestaan van uw onderneming ondermijnen. In alle gevallen kan sprake zijn van financiële schade of imagoschade. De schenders beschikken actief over een klantenlijst of ze hadden/hebben een functie waarbij zij het klantcontact onderhielden/onderhouden. Het overtreden van een concurrentiebeding of relatiebeding kan dan tot onomkere schade leiden. Als na een door ons ingesteld concurrentiebeding onderzoek blijkt dat sprake is van schendingen van het concurrentiebeding of relatiebeding, kunt u direct het boetebeding aanspreken. Het belangrijkste is uiteraard dat het concurrerende handelen kan worden gestaakt, desnoods met oplegging van dwangsommen en/of met het leggen van conservatoir beslag. Heeft u een rechtsbijstandsverzekeraar? Vraag naar de mogelijkheden om door Dörr Bedrijfsrecherche B.V. concurrentiebeding onderzoek te laten verrichten.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2021   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling