Bel: 085 - 800 9090

Concurrentiebeding geschonden?

concurrentiebeding-onderzoek

Concurrentiebeding onderzoek: onze werkwijze

Concurrentiebeding onderzoek of relatiebeding onderzoek bestaat uit het observeren en achtervolgen van een (ex)medewerker, of een (voormalig) compagnon. Zo nemen wij waar wie van uw klanten door de overtreder wordt bezocht. Optioneel laten we testoffertes opmaken, verrichten wij testaankopen of maken wij een testafspraak met de overtreder van het concurrentiebeding. We leggen de overtredingen van het concurrentiebeding altijd met videobewijs en/of audiobewijs vast.

De opbouw van een concurrentiebeding onderzoek

Als op in ieder geval vier tot zes afzonderlijke dagen concurrerende activiteiten worden ontplooid, is sprake van een 'patroon' van de schending van een (non) concurrentiebeding. Acht tot tien dagen onderzoek is aan de orde als blijkt dat de overtreder van het concurrentiebeding niet iedere dag concurrerende activiteiten ontplooit. Die dag of dagen dienen we dan 'bewijstechnisch in te halen'. Meer dagen onderzoek naar schending van het concurrentiebeding of relatiebeding komt daarnaast ook voor als een opdrachtgever over (nog) meer bewijs wil beschikken.

Ruim 22 jaar ervaring - Tientallen zaken opgelost

Wij hebben ruim 22 jaar ervaring in het onderzoeken van het schenden van een concurrentiebeding. Wij hebben tientallen zaken naar het overtreden van een concurrentiebeding en/of relatiebeding onderzocht en opgelost. In gevallen kan aanvullend of completerend bewijsbelag worden gelegd op een computer, laptop of mobiele telefoon. Dat is met name aan de orde als de financiële belangen hoog zijn. De overtreder van het concurrentiebeding of relatiebeding is namelijk schadeplichtig als hij het concurrentiebeding of relatiebeding heeft geschonden.

Schenden van een concurrentiebeding: de schade

Het komt meer dan regelmatig voor dat een medewerker of een ex-medewerker en zelfs ook een compagnon of ex-compagnon, strijdig met een mede door hen ondertekend concurrentiebeding of relatiebeding, het voortbestaan van een onderneming ondermijnen. De schenders beschikken actief over een klantenlijst of ze hadden/hebben een functie waarbij zij het klantcontact onderhielden/onderhouden. Het overtreden van een concurrentiebeding of relatiebeding kan dan tot onomkeerbare financiële schade of onherstalbare imagoschade leiden.

Actueel: € 112.500,- boete na het overtreden van een concurrentiebeding

Als na een door ons ingesteld concurrentiebeding onderzoek blijkt dat sprake is van schendingen van het concurrentiebeding of relatiebeding, kunt u direct het boetebeding aanspreken. Na iedere onderzoeksessie vindt een evaluatie plaats waarbij we de actuele stand van zaken met u bespreken. Het belangrijkste is uiteraard dat het concurrerend handelen kan worden gestaakt, desnoods met oplegging van dwangsommen en/of met het leggen van conservatoir beslag. Hieronder een voorbeeld van een overtreding van een concurrentiebeding.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2022   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling