Bel: 085 - 800 9090

Concurrentiebeding geschonden?

concurrentiebeding-onderzoek

Concurrentiebeding onderzoek

Concurrentiebeding onderzoek noodzakelijk? Dit is wat je van ons van een door ons ingesteld onderzoek naar het schenden van een concurrentiebeding en/of relatiebeding kunt verwachten:

-  kwalitatief hoogwaardig onderzoek;
-  professionele en ervaren onderzoekers;
-  een rapport dat geldig is in de Rechtbank;
-  vaste tarieven, nooit nacalculatie.

Onze werkwijze

Concurrentiebeding onderzoek bestaat standaard uit het over een periode van twaalf dagen observeren en volgen van de vermeende overtreder van het concurrentiebeding en/of relatiebeding. Wij nemen waar wie van jouw klanten door de overtreder van het concurrentiebeding en/of relatiebeding wordt bezocht en leggen dat op HD-video vast. Wij observeren en achtervolgen de overtreder soms ook in de avonden en in het weekend. Vaak zien we de overtreder van het concurrentiebeding of relatiebeding met jouw klanten en/of met jouw concurrenten of leveranciers een drankje drinken of dineren. Het vastleggen van deze afspraken tussen de overtreder en jouw klant of jouw leverancier vormt extra bewijs.

Onze kwaliteitsgarantie

Als in ieder geval op minimaal vier tot zes afzonderlijke dagen concurrerende activiteiten worden ontplooid, is sprake van een 'patroon' van het overtreden van een concurrentiebeding en/of relatiebeding. Verricht de overtreder twaalf dagen achter elkaar het non-concurrentiebeding of relatiebeding? Prima, dat zorgt voor nog meer onomstotelijk bewijskracht. Als bij herhaling namelijk sprake blijkt van schendingen van het concurrentiebeding, kun je de Rechtbank verzoeken om staking van de concurrende activiteiten en kun je de boetebedingen aanspreken. 

Tientallen zaken opgelost

Wij hebben ruim 23 jaar specialistische ervaring in concurrentiebeding onderzoek. Wij hebben tientallen grootschalige zaken onderzocht en opgelost. Optioneel laten we testoffertes opmaken, verrichten wij testaankopen of maken wij een testafspraak met de schender van het concurrentiebeding. De overtreder van het concurrentiebeding is namelijk schadeplichtig als wordt bewezen dat hij het concurrentiebeding overtreedt. 

Voorbeelden

Wij hebben het meegemaakt dat (ex-)medewerkers, compagnons, waaronder zelfs familie, een concurrentiebeding schonden. In een enkel geval werd de nieuwe onderneming van een ex-medewerker zelfs op loopafstand van de klant opgestart. Ook hebben we waargenomen dat voormalig medewerkers hele klantenlijsten hadden meegenomen en deze doorverkochten aan concurrenten. Vaak is ook nog sprake van het overtreden van een relatiebeding en de schending van een geheimhoudingsplicht. In alle gevallen streven wij er met ons onderzoek naar om zoveel mogelijk schade voor de cliënt te beperken.

Vaste tarieven

Bij een onderzoek naar het schenden van een concurrentiebeding hanteren wij vaste dagtarieven of vaste projecttarieven. Van nacalculatie is nooit sprake. Dat betekent altijd een direct voordeel. Je betaalt aleen het vooraf afgesproken tarief. Dit zijn onze garanties en jouw voordelen:

-  wij rekenen geen reisuren;
-  wij rekenen geen kilometerkosten;
-  wij rekenen geen kosten voor communicatie;
-  wij rekenen geen kosten voor de rapportage.

Onderscheidend

Dörr Bedrijfsrecherche B.V. is sinds 2001 erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Een onderzoek naar het schenden van een concurrentiebeding verrichten wij om professionele, tactische en bewijstechnische redenen altijd met minimaal twee onderzoekers. De waarnemingen van de onderzoekers hebben voor de Rechtbank de status van objectieve getuigenverklaring. Na afloop van het concurrentiebeding onderzoek ontvang je een gedetailleerde rapportage met aanvullend videobewijs. Aanvullend kan ook nog (conservatoir) bewijsbeslag op een laptop of mobiele telefoon worden gelegd. 

Interesse?

Interesse in een onderzoek naar het schenden van een concurrentiebeding of relatiebeding? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Bellen werkt het prettigst, aangezien u de kwestie dan kosteloos en geheel vrijblijvend kunt voorleggen. Wij kunnen jou op het gelijke moment een plan van aanpak en een vast tarief op maat voor het hele onderzoek aanbieden. De kosten van ons onderzoek zijn bovendien in het geheel of gedeeltelijk op de schender van het concurrentiebeding te verhalen. Daar bestaat jurisprudentie van.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2024   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling