Bel: 085 - 800 9090

Heeft vermoedens van bedrijfsfraude?

Bedrijfsfraude

Wanneer is sprake van bedrijfsfraude?

Bedrijfsfraude komt in alle geledingen van het bedrijfsleven voor. Een goede moraal van uw werknemer is wenselijk, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend. We maken het helaas vaak genoeg mee dat mensen 'hun eigen goedheid vergeten'. Zo is bij bedrijfsfraude onderzoek bijvoorbeeld sprake van:

  • een medewerker die valsheid in geschrifte pleegt door valselijk vervaardigde declaraties in te dienen;
  • een medewerker die geld, bestemd voor een leverancier, naar een eigen rekening of naar een derde boekt;
  • een medewerker die goederen, bestemd voor een onderneming of organisatie, voor privégebruik aanschaft; 
  • een medewerker die spookfacturen betaalt die door een handlanger zijn ingezonden.

Ruim 20 jaar ervaring - Honderden zaken opgelost

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het onderzoeken van bedrijfsfraude. Wij hebben in die periode tientallen zaken naar bedrijfsfraude onderzocht en opgelost. Onze onderzoeken naar bedrijfsfraude leiden in veruit de meeste gevallen tot het einde van een dienstverband met de medewerker. In gevallen zijn ook de kosten van het onderzoek op de medewerker te verhalen. Na afloop van ons onderzoek vindt vaak aangifte plaats bij de Politie. De Politie neemt ons bedrijfsfraude onderzoek dan panklaar over om een aanvullend strafrechtelijk onderzoek naar een betrokkene te verrichten.

Hoe onderzoeken wij bedrijfsfraude?

Bedrijfsfraude onderzoek vindt plaats met inzet van zowel 'ouderwets speurwerk' als met 'innovatieve digitale toepassingen'. Denk bij 'klassiek speurwerk' aan het observeren en achtervolgen van een vermeend frauderende medewerker. Daarnaast interviewen we getuigen en doen we eerstelijns-administratief onderzoek. Bij innovatieve onderzoeksmethodieken hebben we het over het toepassen van digitaal forensisch onderzoek of forensisch boekhoudkundig onderzoek. Vaak vormt een combinatie van beide onderzoekmethodieken de basis voor de oplossing van de bedrijfsfraude.  

Onze onderscheidende kwaliteitsgarantie

Recherchebureau Dörr Bedrijfsrecherche B.V. verricht sinds 2001 onderzoeken ten behoeve van het bedrijfsleven en de advocatuur. Wij zijn erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid en goedgekeurd door de Politie. Dit betekent dat onze rapportages de status van 'objectieve getuigenverklaring' hebben, zoals verlangd door de Rechtbank en Politie. Om die reden worden we ook door collega recherchebureaus ingeschakeld. Tevens zijn wij al jaren lid van de Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB). Al deze feiten tezamen vormen onze onderscheidende kwaliteitsgarantie.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Bedrijfsrecherche

BedrijfsrechercheZiekteverzuim onderzoekConcurrentiebeding onderzoekInterne diefstal op de werkvloerBedrijfsfraudeErnstig werkverzuimOnderzoek met verborgen camera’sWoonfraude onderzoekVerzekeringsfraude onderzoek

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2022   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling