Bel: 085 - 800 9090

Bedrijfsinformatie gestolen?

Bedrijfsspionage onderzoek

Bedrijfsspionage onderzoek - Onze werkwijze

Bedrijfsspionage onderzoek is een deelonderzoek dat kan samengaan met Forensisch IT-onderzoek, het plaatsen van verborgen camera's en het opsporen van verborgen afluisterapparatuur middels TSCM onderzoek (Sweep of sweeps). Met observaties en achtervolgingen stellen wij de bewegingen van de vermeende bedrijfsspion vast. Aanvullend kunnen interviews met getuigen of tipgevers plaatsvinden. Het gaat bij diefstal of lekkage van gevoelige bedrijfsinformatie om concepten, tekeningen, uitvindingen of actuele klantgegevens. Bedrijfsspionage onderzoeken vergen een grote investering in financiën en tijd, maar met een dergelijk intensief onderzoek kan de onzekerheid definitief worden weggenomen.

Ruim 20 jaar ervaring - Tientallen zaken opgelost

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het onderzoeken van bedrijfsspionage. In die periode hebben we vele tientallen bedrijfsspionage gevallen onderzocht en opgelost. Los van de omzetschade en imagoschade blijkt het schenden van het vertrouwen door de werknemer in deze kwesties vaak onherstelbaar. Op enig moment worden de lijnen zichtbaar gemaakt doordat de bedrijfsspion, veelal uw eigen medewerker of ex-medewerker, ons bij de feitelijke opdrachtgever ‘brengt’. Bedrijfsspionage onderzoek raakt twee kanten. Repressief zullen wij trachten de bedrijfsspion te achterhalen en preventief kunnen we bedrijfsspionage in gevallen uitbannen door digitale barrières en fysieke hindernissen op te werpen.

Sweepen - TSCM 

Technical Surveillance Counter Measures, in het Nederlands vertaald Elektronisch Veiligheid Onderzoek, maar in de volksmond ook vaak 'een sweep', 'sweeps' of 'sweepen' genoemd, is van toepassing als u denkt of weet dat u in uw kantooromgeving, in uw organisatie of op uw thuiswerklocatie, door bekende of onbekende derden wordt afgeluisterd of heimelijk wordt gefilmd. Met toepassing van hoogwaardige apparatuur zal de beveiligingsexpert die de titel van zowel Ingenieur, als Particulier Onderzoeker heeft, uw bedrijf, organisatie of woning onderzoeken op afwijkingen. Daarnaast zullen eventueel andere veiligheidsrisico’s worden onderkend, denk bijvoorbeeld aan verborgen apparatuur in een voertuig, loods of magazijn.

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Beveiliging

BeveiligingPersoonsbeveiligingHotelbeveiligingMaritieme beveiliging(Lucht)havenbeveiligingCamerabeveiligingBedrijfsspionage onderzoek ArtiestenbeveiligingIT-beveiliging

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2024   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling