Bel: 085 - 800 9090

Anonieme brief ontvangen? Handtekening vals?

Handschriftvergelijking - Handschriftanalyse

Handschriftvergelijking - Handschriftanalyse

Handschriftvergelijking, ook wel vaak ten onrechte handschriftanalyse genoemd, kan van toepassing zijn als u bijvoorbeeld een anonime brief of meerdere anonieme brieven heeft ontvangen. Soms is de inhoud een bedreiging of is sprake van chantage, afpersing, stalking, smaad, belediging of laster. Ook als een handtekening onder een contract wordt betwist of als meerdere handtekeningen onder bijvoorbeeld een leningsovereenkomst vals lijken te zijn, kunnen wij u met een handschriftvergelijking van dienst zijn. Dörr Bedrijfsecherche B.V. verricht sinds 2001 forensisch schriftkundig onderzoek (FSO) met toepassing van forensische handschriftexpertise. Een handschriftanalyse wordt door ons niet aangeboden. 

De conclusie is een 'getuige-deskundigeverklaring'

De conclusie van de schriftexpert na het verrichten van een handschriftvergelijking onderzoek geldt voor de Rechtbank en Politie als 'getuige-deskundigenverklaring'. Er zijn twee soorten verslaglegging van een onderzoek mogelijk. Een eenvoudige verslaglegging of een uitgebreide rapportage. In de regel is het zo dat er sprake is van een eenvoudige verslaglegging als het niet tot een match is gekomen. Het is dan te kostbaar om dat uitgebreid op te tekenen. Als na onderzoek wel een match kan worden geventileerd, zal standaard een uitgebreide rapportage worden opgemaakt. Dit gezien de eventuele rechtsgevolgen die een conclusie annex rapportage tot gevolg heeft.

Het belang van een goed onderbouwde conclusie

Er staat bij een handschriftvergelijking onderzoek veel op het spel: een baan, een relatie of zelfs strafvervolging. Om die reden wordt een individu bij een positieve conclusie dan ook middels een interview geconfronteerd. Een dergelijke confrontatie is niet alleen zorgvuldig. Tevens beschikken we vaak over de bekentenis en motief van de vervaardiger, waarna direct maatregelen, arbeidsrechtelijk of strafrechtelijk, kunnen worden getroffen. Vraag ons naar de mogelijkheden en laat u adviseren welke strategie en werkwijze op uw specifieke casus van toespassing zouden kunnen zijn.

Handschriftvergelijking - Forensisch Schriftkundig Onderzoek 

Handschriftvergelijking geldt, zoals eerder aangehaald, als een forensisch onderzoek. In een forensisch onderzoek zoals door ons ingesteld, worden handgeschreven documenten van onbetwiste herkomst vergeleken met het anoniem verzonden handschriftmateriaal of met het betwiste handschriftmateriaal. De handschriftexpert die de handschriftvergelijking verricht, is een internationaal vermaard schriftexpert. De conclusie van de schriftexpert geldt als ‘getuigendeskundige-verklaring' voor de Rechtbank. Onze cliënten zijn advocaten, hogescholen en universiteiten, verzekeraars, financiële instellingen en particulieren. Een handschriftanalyse kenmerkt zich door aan de hand van een handschrift karaktereigenschappen van een vervaardiger te ventileren. Wij achten dergelijke profielschetsen niet wetenschappelijk.

Docent ontslagen na examenfraude 

Neem contact met ons op.

085 - 800 9090

Liever gebeld worden?

Privé detective

Privé detectiveEen privé detective inhurenOverspel-vreemdgaanAlimentatie onderzoekPrivé RechercheOnderzoeken in het buitenlandPrivé BeveiligingHandschriftvergelijkingForensische IT

Vrijblijvend advies?

Natuurlijk staat het u ook vrij om het hieronder geïmplementeerde contactformulier in te vullen. In beide gevallen zal Dörr Bedrijfsrecherche u met spoed schriftelijk en/of telefonisch een Advies & Offerte aanbieden.
* Verplichte velden
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2024   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling