Detectivebureau

Detectivebureau inhuren of een Recherchebureau inhuren? Het betekent in de volksmond hetzelfde, maar Recherchebureau heeft een wat meer serieuze toon dan Detectivebureau. Hoe dan ook, Dörr Bedrijfsrecherche is een erkend Detectivebureau en/of Recherchebureau dat sinds het begin van deze eeuw een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft.  De werkzaamheden bestaan veelal uit recherche onderzoeken, maar die term is eigenlijk uitsluitend voorbehouden voor Politie. De term die wij daarom hanteren is Bedrijfsrecherche, aangezien wij veelal onderzoek verrichten voor bedrijven.

Detectivebureau en Overheid, horizontale werking

Nu is het zo dat er aanstonds sprake zal zijn van ‘horizontale werking’. Dat is een initiatief van erkende Recherchebureaus en Detectivebureaus en de overheid. Het betekent zoveel dat sommige Recherchebureaus of Detectivebureaus gaan samenwerken met Politie en Justitie. Of dat betekent dat Detectivebureaus ook politietaken gaan overnemen is nu nog punt van discussie. Wij denken dat dit eigenlijk geen goed plan is. Algemene belangen en commerciële belangen gaan naar ons idee niet goed samen, sterker die belangen zijn conflicterend en en zal tot kwaliteitsverloedering van de Politietaken kunnen leiden. Beter is het om te investeren in een kwalitatief sterkere Politie.

Detectivebureau Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Wassenaar

Ons Detectivebureau wordt ingeschakeld door heel Nederland en voor onderzoeken in het buitenland. In de praktijk werken wij voornamelijk in de Randstad en de daarbij behorende randgemeenten. Denkt u daarbij aan bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven, Utrecht, Almere, Hilversum, Alkmaar en Wassenaar. Met name bij de laatstgenoemde gemeente worden wij gevraagd om, in gevallen, gezinnen of gezinsleden te beveiligen.

De opdrachtgevers van ons Detectivebureau zijn veelal afkomstig uit het MKB. Tevens hebben wij het fortuin gehad te mogen onderzoeken voor enkele multinationals. Dat heeft ons een goede naam in het brede deel van het bedrijfsleven opgeleverd en daar zijn we, na hard werken, dan ook echt trots op. Wij hanteren daarbij de stelling dat wij zo goed zijn als ons laatste rapport. Wij zijn dan ook constant scherp en blijven gemotiveerd om iedere nieuwe zaak op correcte wijze te onderzoeken.