Digitale beveiliging

Digitale Beveiliging is een harde noodzaak. Bij cybercrime zijn de plaats van het misdrijf en de dader namelijk moeilijker te traceren dan bij ‘gewone’ criminaliteit. Cybercrime is anoniemer. Criminelen zijn niet gebonden aan landsgrenzen. Opsporing en vervolging is lastig. Daarom hebben wij Forensisch experts in dienst om deze criminelen op te sporen. Ongeveer 40 % van de Nederlandse ondernemers was in 2012 de dupe van digitale crime. De meest voorkomende vormen van cybercrime is het verspreiden van computervirussen.

Daarnaast bieden criminelen regelmatig illegale diensten en producten aan via internet. ‘Phishing’, waarbij via bijvoorbeeld e-mail gevoelige informatie wordt achterhaald, en digitale spionage via ‘spyware’, vormen een bedreiging voor ondernemers. Het gebruik van draadloze open netwerken en sms- en internetdiensten, in combinatie met mobiele telefoons en tablets, brengt extra risico’s met zich mee. Het antwoord: Digitale Beveiliging door Dörr Bedrijfsrecherche.

Cybercrime maakt ondernemers kwetsbaar. Criminelen maken gebruik van uw gegevens

Cybercriminelen doen zich voor als legaal bedrijf en gaan zo aan de haal met geld of goederen. Daarin schuilt het gevaar. Uw gegevens zijn steeds makkelijker bereikbaar via de digitale snelweg en dus makkelijker te misbruiken door anderen. Achter bepaalde vormen van cybercrime gaan zware vormen van georganiseerde misdaad schuil, zoals bijvoorbeeld bij aanvallen op banken. Zonder eerst de zwakheden te kennen, kan geen Digitale Beveiliging of Forensic Survey plaatsvinden.

Na onderkenning van bedrijfsfraude komt Digitale Beveiliging om de hoek kijken

Iedereen kan toegang hebben tot het internet. Die vrijheid is mooi, maar vraagt van u wel enige zorgvuldigheid. Wat u op het internet zet, is namelijk openbaar en dus zichtbaar voor iedereen. Beveilig uw digitale omgeving met door Dörr Bedrijfsrecherche opgeworpen hindernissen. Forensisch Digitaal Onderzoek kan een deelonderzoek vormen van research naar grootschalige bedrijfsfraude. Aan de hand van de uitkomsten kunnen onze expert Forensisch IT-onderzoekers uw netwerkomgeving beveiligen met Forensic Survey (of Digitale Beveiliging).