Bel: 085 - 800 9090

Wij geloven in het delen van informatie

Ziekteverzuim onderzoek

Ziekteverzuim onderzoek

Ziekteverzuim onderzoek is onderzoek waarbij de feitelijke bewegingen van zieke werknemer worden getoetst aan het door hem opgegeven ziektebeeld.

Ziekteverzuim onderzoek is onderzoek waarbij de feitelijke bewegingen van een zieke werknemer worden getoetst aan het door hem opgegeven ziektebeeld. Een medewerker die bijvoorbeeld een rughernia of nekhernia heeft kan of mag in beginsel niet of nauwelijks dragen, tillen, liften, heffen, duwen en trekken. Toch maken wij het met ziekteverzuim onderzoek vrijwel dagelijks mee dat medewerkers hun eigen huis of het huis van anderen verbouwen, aan heftige sporten doen, zoals rugby of boksen of bezig zijn om in een vergelijkbare functie als bij de werkgever voor zichzelf bij te klussen.

In andere gevallen zien we medewerkers voor of bij familie werken of zien we de medewerker bij anderen schilderen, behangen, metselen of tuinen aanleggen. Een onderzoek naar onterecht ziekteverzuim duurt in beginsel zes dagen. Deze zes dagen onderzoek zijn van belang om een patroon van frauduleus ziekteverzuim vast te stellen. Een dergelijk onderzoek wordt aangevuld of gecompleteerd met foto- en of videobewijs. Ziekteverzuim onderzoek leidt vaak tot ontslag wegens dringende reden.

Dit artikel delen

Vindt u dit artikel interessant? Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2021   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling