Bel: 085 - 800 9090

Wij geloven in het delen van informatie

Woonfraude

Woonfraude onderzoek

Het niet hanteren van de gehuurde woning als hoofdverblijf leidt tot grote schades voor eigenaren en woningcorporaties annex woningbouwverenigingen. De totale schade die woningcorporaties oplopen, bedraagt 11 miljoen euro.

Woonfraude: woningcorporaties constateren jaarlijks 11.000 gevallen

Het niet hanteren van de gehuurde woning als hoofdverblijf leidt tot grote schades voor eigenaren en woningcorporaties annex woningbouwverenigingen. De totale schade die woningcorporaties oplopen, bedraagt 11 miljoen euro. Dat komt neer op een gemiddeld schadebedrag van € 1.000,– per huurwoning aan bijvoorbeeld interieurschade of politiebijstand. Uit onderzoek naar woonfraude onder 140 woningcorporaties blijkt het volgende:

-  woonfraude door illegale bewoning (39%)

- onrechtmatige doorverhuur - onrechtmatige onderhuur (37%)

- onrechtmatige bewoning (13%)

Woonfraude, de gevolgen: verpaupering, onrust in de wijk en financiële schade

Onderhuurders zijn minder betrokken bij een wijk en nemen het vaak niet zo nauw met de leefregels. Onrechtmatig gebruik gaat meestal gepaard met ernstige overlast en gevoelens van onveiligheid bij buurtbewoners. Onderhoudsgebreken worden niet gemeld, wat kan leiden tot schade en verpaupering. Er ontstaat daardoor maatschappelijke schade die onwenselijk is voor de ontwikkeling van een wijk, gemeenschap of stad. Oneerlijke woonruimteverdeling is ook een aanzienlijke factor. De financiële schade ten slotte, is hierboven reeds uitgelicht. Onderzoek naar woonfraude levert de nodige juridische tools op om directe en indirecte schade tegen te gaan. Over een periode van een maand tot vijf weken stellen wij steekproefsgewijs de bewegingen van de feitelijke bewoner vast, waarna veelal tot ontruiming kan worden overgegaan.

Dit artikel delen

Vindt u dit artikel interessant? Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2024   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling