Bel: 085 - 800 9090

Wij geloven in het delen van informatie

Tips voor beveiliging met Forensische IT – Veilig Internet

Veilig Internet

Forensische IT – Veilig internet. Veel gevaren installeren zich via internet op de computer zonder dat de gebruiker er iets van merkt (lees ook: wijdverbreide misverstanden).

Forensische IT – Veilig internet. Veel gevaren installeren zich via internet op de computer zonder dat de gebruiker er iets van merkt (lees ook: wijdverbreide misverstanden). Vanaf dat moment beginnen de problemen die uiteindelijk kunnen leiden tot het vastlopen van de computer en verlies van data. Ook de privacy is in het geding. Zo worden documenten, gegevens over het surfgedrag of erger, wachtwoorden en gebruikersnamen door kwaadwillenden via internet gestolen en verzameld. Niemand hoeft echter slachtoffer te worden van malware! Veel goede software om de computer te beveiligen is gratis te krijgen. Beveilig uw pc meteen.

Houd uw wachtwoord voor uzelf

Uit onderzoek van een Amerikaanse blogger in 2009 blijkt dat de meest gebruikte wachtwoorden op MySpace te simpel en dus onveilig zijn. Het wachtwoord password1 werd het meest gebruikt, gevolgd door abc123, password, iloveyou1, iloveyou2, fuckyou1, myspace1, soccer1, iloveyou en iloveyou! Uit onderzoek van Accenture in 2008 onder 800 Amerikanen en Britten bleek dat 50% van hen slechts één wachtwoord had voor alle sites waar men zich moest identificeren. Uit onderzoek van de Britse online bank Egg in 2004 bleek:

  • 23% neemt naam van kind als wachtwoord;
  • 19% neemt naam van partner als wachtwoord;
  • 12% neemt geboortedatum als wachtwoord.

Waarom een veilig wachtwoord?

U gebruikt wachtwoorden voor de toegang tot uw computer en uw accounts op internet zoals uw MSN-account, online bankieren en om uw website te bij te werken. U heeft weinig fantasie nodig om te bedenken wat er kan gebeuren als uw wachtwoord in verkeerde handen valt: anderen kunnen in uw MSN-account en met anderen chatten onder uw naam, kwaadwillende plunderen uw bankrekening of creditcard, of uw website wordt gehackt. Kies daarom altijd voor een sterk wachtwoord!

Waarom moet ik ook mijn router beveiligen?

Een niet beveiligde router kan anderen toegang bieden tot uw foto’s, brieven, zakelijke informatie, creditcardgegevens en wachtwoorden. Zelfs kan een hacker uw router zo aanpassen dat u ongemerkt omgeleid wordt naar kwaadaardige websites of een nepsite van uw bank. Ook is niet ondenkbaar dat iemand via uw router illegale acties kan uitvoeren op internet, bijvoorbeeld illegale software, muziek of porno downloaden.

Dit artikel delen

Vindt u dit artikel interessant? Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2023   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling