Bel: 085 - 800 9090

Wij geloven in het delen van informatie

Politievrouw ontslagen na diefstal van 4 snoepjes

Politievrouw ontslagen na diefstal van 4 snoepjes

Een politieagente die in een winkel een viertal snoepjes stal, is terecht ontslagen door de politie. Dat oordeelde de Rechtbank Gelderland onlangs.

Diefstal door een politievrouw

Een politieagente die in een winkel een viertal snoepjes stal, is terecht ontslagen door de politie. Dat oordeelde de Rechtbank Gelderland onlangs. De vrouwelijke agente werkte sinds 2009 als personeelsconsulente bij de politie, en wel in het district Gelderland-Midden. In maart 2014 werd zij aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Zij nam welgeteld vier snoepjes uit een bak met snoep, waarvan ze één snoepje opat en drie snoepjes in haar zak stak. Vervolgens liep zij de winkel uit zonder te betalen. Het winkelpersoneel betrapte haar en deed aangifte.

Ontslag na diefstal is terecht

Haar werkgever beschouwde de winkeldiefstal als ernstig werkverzuim, en ging over tot ontslag op staande voet. De politie-beambte stapte naar de rechter om bezwaar te maken. Maar uit een vandaag openbaar geworden vonnis blijkt dat de Rechtbank eind januari oordeelde dat zij terecht is ontslagen. Ook de rechter omschrijft de snoepdiefstal als ernstig werkverzuim. “Dat de weggenomen goederen een geringe waarde vertegenwoordigden, doet hieraan niet af.” De Rechtbank vindt niet dat ontslag een te zware maatregel is. De korpschef mag “strenge eisen stellen aan de integriteit van ambtenaren die werkzaam zijn bij het korps, aldus de Rechtbank.”

Dit artikel delen

Vindt u dit artikel interessant? Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2023   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling