Bel: 085 - 800 9090

Wij geloven in het delen van informatie

Oudere mannen plegen vaker bedrijfsfraude

Oudere mannen plegen vaker bedrijfsfraude

Oudere mannen plegen vaker bedrijfsfraude. Plegers van bedrijfsfraude zijn voornamelijk oudere mannen die langer dan tien jaar in dienst zijn. Vaak zit de fraudeur in het hogere management of is hij werkzaam in de directe omgeving van de bestuurders.

Oudere mannen plegen vaker bedrijfsfraude. Plegers van bedrijfsfraude zijn voornamelijk oudere mannen die langer dan tien jaar in dienst zijn. Vaak zit de fraudeur in het hogere management of is hij werkzaam in de directe omgeving van de bestuurders. Dit blijkt uit onderzoek bij 350 ondernemingen waar bedrijfsfraude is gepleegd.

Bijna één op de vijf bedrijfsfraudes wordt gepleegd door het hogere management en ruim een kwart van de delicten door mensen in de directe omgeving van het bestuur. Het aantal fraudegevallen waarbij managers betrokken waren is fors toegenomen. Vier jaar geleden was dit nog 11 %.

Bedrijfsfraude bij Nederlandse bedrijven en organisaties.

Alleen omvangrijke fraudegevallen werden onderzocht. Bij Europese ondernemingen ging het gemiddeld om bedragen van € 1 miljoen die werden weggesluisd. Bij de vijf Nederlandse fraudegevallen die werden onderzocht lag dit gemiddelde op € 1,5 miljoen.

Aanvulling

Eigen onderzoek van Dörr Bedrijfsrecherche heeft geleerd dat bedrijfsfraude, gepleegd door hoger opgeleiden, grotere schades met zich meebrengt. De laagopgeleide werknemer steelt vaker geld uit een portemonnee van collega’s, geld van patiënten in bijvoorbeeld een ziekenhuis, of geld uit de kassa van een MKB-er, zoals in een bakkerij.

De hoger opgeleide werknemer maakt gebruik van spookfacturen en maakt geld over, veelal duizenden tot miljoenen euro’s, aan handlangers. Tevens is er vaker sprake van valsheid in geschrifte of grotere diefstallen, bijvoorbeeld geld uit een kluis of geldkast.

 

Dit artikel delen

Vindt u dit artikel interessant? Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2021   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling