Bel: 085 - 800 9090

Wij geloven in het delen van informatie

Onderzoek fraude Philips gaat over tientallen miljoenen

Onderzoek fraude Philips gaat over tientallen miljoenen

Onderzoek fraude Philips. “Stelen door de baas is in opmars”, zegt Raymond Dörr, directeur van Dörr Bedrijfsrecherche vandaag in De Gelderlander. ‘De meeste zaken halen de publiciteit niet, omdat bedrijven dit liever intern houden.’

Stelen van de baas is in opmars, aldus Raymond Dörr

Onderzoek fraude Philips. “Stelen door de baas is in opmars”, zegt Raymond Dörr, directeur van Dörr Bedrijfsrecherche vandaag in De Gelderlander. "De meeste zaken halen de publiciteit niet, omdat bedrijven dit liever intern houden." Volgens Dörr is de pakkans voor frauderende leidinggevenden verminderd door aanscherping van de privacyregels. "Het doorlichten van sollicitanten is in Nederland een gevoelige kwestie. Daardoor kunnen onbetrouwbare figuren op sleutelposities in het bedrijf komen."

Bob Hoogenboom, hoogleraar forensische accountancy aan Universiteit Nyenrode, verbaast zich niet over de omvangrijke fraudezaak bij het Philips Pensioenfonds. "Witteboordencriminaliteit komt veel vaker voor dan wij weten. Ik kan geen bedragen noemen, maar bekend is wel dat 50 tot 90 procent van de fraudezaken niet wordt gemeld. Fraude zit vaak ingebakken in de bedrijfscultuur. De bouwaffaire is daar wel het beste voorbeeld van."

Dit artikel delen

Vindt u dit artikel interessant? Dan kunt u dit artikel ook delen via social media of doorsturen naar een bekende.
Copyright Dörr Bedrijfsrecherche 2018 - 2021   |  AVG Privacyverklaring   |  Algemene Voorwaarden   |  Klachtenregeling