Blog

Ziekteverzuim onderzoek

Ziekteverzuim onderzoek

Ziekteverzuim onderzoek is onderzoek waarbij de feitelijke bewegingen van ‘zieke werknemer’ worden getoetst aan het door hem opgegeven ziektebeeld. Een medewerker die bijvoorbeeld een rughernia of nekhernia heeft kan of mag in beginsel niet of nauwelijks dragen, tillen, liften, heffen, duwen en trekken. Toch maken wij het met ziekteverzuim onderzoek  vrijwel dagelijks mee dat medewerkers hun eigen huis of het huis van anderen verbouwen, aan heftige sporten doen, zoals rugby of boksen of bezig zijn om in een vergelijkbare functie als bij de werkgever voor zichzelf bijklussen.

lees meer

Overspel-vreemdgaan: de schokkende waarheid

Overspel-vreemdgaan, herken de signalen:

Hij of zij houdt daarnaast ook angstvallig zijn of haar telefoon bij zich of hij of zij klikt snel de internetpagina weg als u de kamer betreedt. Overdreven? Helaas niet, wij maken het vrij regelmatig mee dat partners elkaar bedriegen. Kijk hier voor meer signalen die uw partner bewust of onbewust afgeeft als hij of zij u bedriegt. Met wie is uw partner aan het vreemdgaan? Privé Detectives van Dörr Bedrijfsrecherche hebben het helaas allemaal al meegemaakt in de diverse onderzoeken, waar ook in Nederland.

lees meer

Woonfraude

Woonfraude: woningcorporaties constateren jaarlijks 11.000 gevallen

Het niet hanteren van de gehuurde woning als hoofdverblijf leidt tot grote schades voor eigenaren en woningcorporaties annex woningbouwverenigingen. De totale schade die woningcorporaties oplopen, bedraagt 11 miljoen euro. Dat komt neer op een gemiddeld schadebedrag van € 1.000,– per huurwoning aan bijvoorbeeld interieurschade of politiebijstand. Uit onderzoek naar woonfraude onder 140 woningcorporaties blijkt het volgende:

  • Woonfraude door illegale bewoning (39%)
  • Onrechtmatige doorverhuur – onrechtmatige onderhuur (37%)
  • Onrechtmatige bewoning (13%)
lees meer

Archief


volledig archief